Trädgårdsexperimentet

Nu jag idag har klippt en del ser man att rotfrukterna, purjon och kålen speciellt har vuxit till bra, det andra växer också men inte riktigt i samma fart.
Nu är uteväggarna till vedboden klara, imorgon blir det taket som ska det börjas med.
Lite plock kvar i ätbara landskapet, men skörden ser ut att bli bättre än förra året i landskapet, även några nya saker som har börjat ge en del nämligen ordentligt med hasselnötter och en hel del vindruvor.
Ulluco, yacon och mashua utvecklar sig bra så att jag har en del av de att uppföröka.
I år äntligen kärnor i det nakna enkornet, alltså också att uppföröka.

Fältvandring

17+18 juli var jag med föreningen Allkorn på fältvandring.
Först den 17e hos Hans Larsson Höör och tittade bl.a. på Triticum sinskayia, storlosta, plymhirs och många andra lantvete sorter, korn oxå.
Den 18e var vi i Danmark på Mördrupgård på Sjaelland och tittade på många perceller med höstvete-, vårvetesorter men också korn, havre och rågsorter, både vårråg och höstråg.
Mycket intressant och vi är nyfikna på Yngve's mekaniska i Västerås på hans sädesrensare.
Idag planterade jag alla gulbetor.
Förresten är ramen till den nya vedboden klar.

Plantering

Jag gjorde i ordning en rad genom att radhacka med min speciella hjulskyffel sedan la jag på raden Änglamark's planteringsjord och planterade daikon, salladskål, röd mangold och rättika, senare nästa vecka ska gulbetor planteras som jag sådde i såbrätter som en test. Morötterna, purjo, rotselleri, palsternackorna, sommar- och vintersquash, korakan, majs och lök växer fina.

Ny vedbod

Imorgon måndag beställs det en del virke hem så att de nya vedboden kan byggas så att det blir ännu trevligare på gården min.
Det är lite kvar att göra med kålen= klippa lite ogräs och sedan får de växa, ogräset= visväxter likaså.
Det ska planteras ut lite fler Tagetes lucida bland kålen, de andra örter, ringblomma och indiankrasse verkar ha tagit sig och ska på så sätt skydda kålen tillsammans med klövern etc. mot kålfjärilen.
I förrgår plantera ut Korakan för att få nya frön så att jag kan så mera till nästa år för att få smaka av fröna eftersom man kan använda Korakan (Eleusine) frö som hirs och quinoa (uttal keenwa på engelska).
Jag planterade om Yakon och Ulluco i större krukor för att uppföröka de om allt går bra.

RSS 2.0